SEO PowerSuite, avagy a tökéletes SEO software.


 SEO-PowerSuite  Aki egy kicsit is foglalkozik a SEO témával annak igen nagy segítségére lehet a következőkben bemutatott SEO PowerSuite program csomag.
Ez a csomag 4 részből áll, Rank Tracker, WebSite Auditor, SEO SpyGlass, LinkAssistant.
A program ingyenesen letölthető és kipróbálható a http://www.link-assistant.com oldalon. A programnak van továbbá egy Professzionális és egy Enterprise verziója is. Ezek komolyabb összegekbe kerülnek, viszont aki hosszú távon gondolkodik annak mindenképpen megéri a befektetés. Letöltés és feltelepítés után 4 külön programot kapunk, amivel dolgozhatunk. A programok indításakor ha van friss verzió akkor azonnal letölthetjük. Erre azért van szükség, mert a keresőmotorok verziói is frissülnek, használjuk mindig a legfrissebb szoftver verziót. A programokat jellemzi, az egyszerű kezelhetőség, és a gyorsaság.

 

 

 Rank Tracker  Rank Tracker

Ezzel a programmal 2 perc alatt le tudja ellenőrizni, hogy kulcsszavai hol helyezkednek el a keresőkben. Gondoljuk csak bele, hogy mennyi ideig tart 1 kulcsszó helyezését le ellenőrizni a Google találati listájában. A program használatával 100 kulcsszó pár perc alatt ellenőrzésre kerül és tárolódik. Tehát órákat spórolhat a program használatával. 349 keresőmotor adatait használva tökéletes képet ad weboldala kulcsszavainak helyzetéről. A Rank Tracker érdekessége, hogy akár időzített futtatásra is van lehetősége. Beállítja, hogy a nap melyik időszakában történjen a keresés és a program akkor lefuttatja a vizsgálatot. Nagyon hasznos lehet, ha több weboldala is van, mert grafikusan meg tudja jeleníteni a kulcsszó helyezéseket, valamint a konkurencia kulcsszavainak helyezését is azonnal láthatja.

 Rank Tracker screen

 

 Website Auditor  WebSite Auditor

Ez a program a weboldala elemzésére szolgál. A SEO munkálatok mindig az oldal szerkezeti felépítésével kezdődnek, ezt nevezzük ON PAGE SEO-nak. A Website Auditor felfedi weboldalunk   minden hibáját, legyen az HTML, CSS, W3C, 404-es hibák, vagy duplikált tartalom. Tökéletes segítség azoknak akik most ismerkednek a SEO rejtett világával, vagy profiknak akik még profibban szeretnének lenni. A program elindítása után megadjuk a weboldalunk címét és máris elkezdődik a hibák feltárása. A program pontozza oldalunkat és konkrét ajánlatokat fog arra adni, hogy mit hogyan kell majd csinálnunk ahhoz, hogy oldalunk felépítése keresőbarát legyen. Az eredményekről egy jelentést is készíthetünk, amit akár egy PDF formátumban is kiexportálhatunk a programból.

 Website Auditor screen

 

 SEO SpyGlass  SEO SpyGlass

Nagyon fontos a keresők, főképpen a Google szempontjából, hogy weboldalunkra, más honlapokról úgynevezett ?linkek? mutassanak. A SEO SpyGlass segít felderíteni az olyan oldalakat, ahová érdemes elhelyezni linkjeinket. Természetesen a link elhelyezések manuális munkák és nem kevés időnkbe kerül. A link elhelyezésről bővebben a linképítés oldalunkon olvashat. A program nagy előnye, hogy akár a konkurenciáink linképítési helyzetét is nyomon követhetjük, azaz konkurencia elemzést is végezhetünk. A kapott eredményeket egy projektbe elmentve, több szempontból is szűrhetjük a találati listát, Page Rank (GPR), horgony szöveg (anchor text), Alexa Rank, országonkénti szűrés, stb.

 SEO SpyGlass screen

 

 LinkAssistant  LinkAssistant

Aki weboldala linképítését szeretné elvégezni annak nagy segítségére szolgál a LinkAssistant nagyszerű lehetőségei. A programba megadjuk weboldalunk címét, majd pár adatot és azonnal keresés kezdődik a leendő link partnerek után. A program kigyűjti azon oldalakat és elérhetőségeket, ahol lehetőségünk van linkeket építeni. A program kezeli a levelezésünket is a kiválasztott link partnerrel, így elkerülhetjük az esetleges dupla e-mail küldéseket és egyéb problémákat is. Nagyon fontos és kényelmes lehet a programnak azon funkciója, amivel figyelhetjük link partnerünk nem-e távolította el linkünket oldaláról. Ha ez megtörtént, a program azonnal figyelmeztet minket.
 LinkAssistant screen

 

A program kipróbálható verziója letölthető innét: www.link-assistant.com